Ще кажете какво толкова – да се гледам  в огледалото?

...
Ще кажете какво толкова – да се гледам  в огледалото?
Коментари Харесай

Никога не го гледайте в очите! Никога!

 green-eye-cat-1920x12001 Ще кажете какво толкоз – да се гледам  в огледалото? Но  експертите  по биоенергия са на друго мнение. Те смятат, че  взирайки се  в очите на отражението си, отдаваме част от силата си на нашия двойник в огледалото, а това може да докара до заболявания и проблеми в разнообразни сфери на живота. Затова се  предлага по-рядко да се гледате в огледалото.

Към погледа „ очи в очи “ ние  в разнообразни обстановки се отнасяме по  друг метод. Много хора се усещат неловко, когато някой ги  гледа право в очите, само че и  отбягване на пряк взор може да наскърбява.

„ Той не гледа хората в очите “ – по този начин споделят хората.

А дали съществуват някакви общоприети правила за това, кого можем да гледаме в очите и кого – не?

Деца

Не е желателно да гледаме в очите непознато дете. Преди се е считало, че  децата  са по-податливи на уроки от възрастните, тъй че погледът на  чужд може да повлияе неподходящо на здравето на детето,  да привлече  неуспехи в живота му.
Но със  личните деца подобен контакт е нужен.

Той  разрешава да се откри връзка сред родител и дете, другояче то  може да стартира да се усеща излишно,  може да възникнат  проблеми с общуването и след това и в персоналния му живот.

Неприятни хора

Сред нашите познати има хора, след другарство с които внезапно се утежнява самочувствието ни. Някои ги назовават енергийни вампири, някои считат, че те могат да вършат вълшебства. Но каквито и да са те, не ги гледайте в очите. Ако те се пробват да вършат това сами, пробвайте се да избягвате  сходен контакт и изобщо сведете общуването с  тях до най-малко.

Представители на други националности

Ако за европейците или латиноамериканците да гледат събеседника си в очите  време на диалог е обикновено, не е толкоз просто с другите култури.

Така да вземем за пример, при американците, в случай че мъжете се гледат в очите, това може да се изтълкува като симптом за съкровен интерес.

При араби, грузинци, арменци, турци  дамата не би трябвало да гледа в очите мъжа,  по време на диалог тя би трябвало да гледа в  пода.

За китайците погледът „ очи в очи “ се счита за непристоен: когато приказват между тях, те гледат събеседника някъде в региона на брадичката.

 
Хора от противоположния пол

Продължителният  взор „ очи в очи “ в нашата традиция значи, че хората се почитат един  различен. Но човек не постоянно е  подготвен за подобен взор. На жена, от която не смъква очи чужд мъж, при липса на подобаващ интерес към него надали ще и хареса, както и мъж, в чиито  очи се взира непозната  жена,  може да изпита дискомфорт. Такива погледи  са уместни в случай че към този момент са почнали да се развиват някакъв тип връзки.

Хора с по-висок сан

Традиционно се счита за недопустимо да се гледат в очите кралски особи, висшестоящи служители или просто началника. Най-малкото, не би трябвало да установявате с тях зрителен контакт първи. Това се смята за опит да подчините събеседника. Ако погледнете в очите  човек, който е на по-висока служебна позиция, той евентуално ще  схване това за  безочливост от ваша страна.

Престъпници

Да гледате в очите нарушителите, изключително рецидивисти, не се предлага. Много от нас считат неправилно, че  гледайки в очите такъв  вид, е допустимо да му покажете, че не се страхувате от него. Но  не е по този начин. Директен взор такива хора възприемат като симптом на експанзия, и в отговор може да ви атакуван. В незаконния свят работят други закони, и такъв  контакт може да приключи плачевно.

Животни

Животните възприемат света не като нас. Така да вземем за пример, хищниците деликатно гледат  жертвата си по време на лов. Ако започнете да гледате деликатно в очите на куче или котка (или, не дай Боже, тигър), животното може да го схване като предизвикателство и опасност и да се  нахвърли върху вас.

Собственото си отражение

Ще кажете какво толкоз – да се гледам  в огледалото?

Но  експертите  по биоенергия са на друго мнение. Те смятат, че  взирайки се  в очите на отражението си, отдаваме част от силата си на нашия двойник в огледалото, а това може да докара до заболявания и проблеми в разнообразни сфери на живота. Затова се  предлага по-рядко да се гледате в огледалото.


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР